Bio

Christopher Wool is een hedendaagse Amerikaanse kunstenaar, geboren in 1955 in Boston, Massachusetts. Hij staat bekend om zijn abstracte schilderijen, die vaak bestaan uit grote gestencilde letters en patronen op een achtergrond van witte verf.

Wool werd bekend in de jaren 1980 en 1990 als een sleutelfiguur in de beweging van de neo-expressionistische schilderkunst in New York City. Zijn werken worden gekenmerkt door een minimalistische esthetiek en een sterke focus op de materialiteit van verf en canvas.

Een van zijn meest iconische series is de “word paintings”, waarin hij woorden en zinnen in gestencilde letters op grote doeken schildert. Deze werken onderzoeken de relatie tussen taal, beeld en betekenis, en nodigen de kijker uit om na te denken over communicatie en interpretatie.

Wool heeft ook geëxperimenteerd met andere media, waaronder fotografie, sculptuur en zeefdruk. Zijn werk is wereldwijd tentoongesteld in gerenommeerde musea en galerijen en maakt deel uit van talrijke openbare en privécollecties. Christopher Wool blijft een invloedrijke figuur in de hedendaagse kunstwereld, bekend om zijn innovatieve benadering van schilderkunst en zijn voortdurende exploratie van taal en visuele communicatie.

Nieuwsbrief